Senzori de mișcare

Senzorii de mișcare sunt o parte integrantă a sistemului de securitate. Senzorii pentru uși și ferestre vor reacționa instantaneu la factorii externi. Senzorii de mișcare vă vor înștiința în privința intrușilor. Libertatea de personalizare a sistemului în funcție de nevoile dumneavoastră este combinată cu senzori de mișcare exterior.

MotionCam

$122
Folosește wireless
Funcționează până la 7 ani cu baterii
Nu reacționează la animale.
Fotografie în caz de alarmă
Senzor de mișcare

MotionProtect

$57
Senzor de mișcare

MotionProtect Plus

$79
Nu reacționează la fluxurile de aer generate de aer condiționat și șemineu.
Senzor de mișcare

CombiProtect

Sunt disponibile diferite culori:
$79.50
Senzor de spargere a sticlei
Senzor de mișcare cu câmp vizual îngust

MotionProtect Curtain

Sunt disponibile diferite culori:
$72
Controlează o zonă de până la 15 metri lungime
Senzor de deschidere

DoorProtect

Sunt disponibile diferite culori:
$35
Senzor de deschidere

DoorProtect Plus

Sunt disponibile diferite culori:
$57
Senzor de impact
Senzor de înclinare

GlassProtect

Sunt disponibile diferite culori:
$57
Senzor de spargere a sticlei
Sunt disponibile diferite culori:
Senzor de mișcare
Sunt disponibile diferite culori:
Sunt disponibile diferite culori:

Senzori de mișcare pentru securizarea spațiilor de la Ajax Systems

Senzorii de mișcare de securitate sunt dispozitive care reacționează la modificarea poziției obiectelor în spațiu. Ele pot fi utilizate în diverse scopuri, precum aprinderea luminilor, controlul aerului condiționat, semnalizarea pericolelor etc. Cu toate acestea, cea mai importantă utilizare a acestor senzori mișcare interior este protejarea spațiilor împotriva intrușilor.

Cum funcționează senzorii de mișcare?

Cum funcționează acești senzori de mișcare interior de la Ajax Systems?

Ajax Systems este lider în domeniul sistemelor de securitate wireless din Europa. Compania produce senzori de mișcare interior moderne și fiabile de mișcare, care oferă un nivel înalt de protecție împotriva efracției. Detectoarele de mișcare de la Ajax Systems funcționează pe baza radiațiilor infraroșii. Atunci când un obiect intră în câmpul lor de vedere, acestea analizează radiația termică emisă de corp, confirmând că este o persoană, și apoi activează sistemul de alarma casa cu senzori de miscare.

Ajax Systems utilizează sisteme optice speciale și un filtru software pentru a evita declanșările false ale detectoarelor de mișcare. Acest lucru asigură o detectare precisă. Senzorul de mișcare detectează instantaneu mișcarea unei persoane în zona protejată. Lentila special proiectată Frenel oferă o diagramă termică informativă. Algoritmul software SmartDetect filtrează declanșările false.

Ce tipuri de senzori de mișcare există?

Senzorii de mișcare pot fi de diferite tipuri în funcție de principiul de funcționare și caracteristicile lor. Cele mai populare tipuri de senzori de mișcare includ:
 • Senzori mișcare cu infraroșu: reacționează la radiațiile termice emise de organisme și obiecte. Pot fi pasive sau active, cu cele pasive fixând schimbarea temperaturii într-o anumită zonă, iar cele active emițând raze infraroșii și detectând reflexiile de la obiecte.
 • Senzori mișcare cu ultrasunete: funcționează prin emiterea de unde ultrasunete și analizează reflexiile de la obiecte. Pot detecta și cele mai mici mișcări, dar pot fi sensibile la vânt, zgomot, animale etc.
 • Senzori de mișcare cu microunde: funcționează prin emiterea de unde și utilizează radiații microunde. Pot pătrunde prin pereți și alte obstacole, dar pot provoca interferențe cu alte dispozitive și pot fi sensibile la obiectele metalice.

Ce detectoare de mișcare de la Ajax Systems se pot cumpăra în Moldova?

În Moldova, puteți achiziționa următoarele modele de detectoare de mișcare de la Ajax Systems:

 • MotionProtect: un senzor de mișcare cu infraroșu care detectează mișcarea la o distanță de până la 12 metri și un unghi de până la 88,5 de grade. Detectorul are o funcție de ajustare a sensibilității și este potrivit pentru spații cu animale cu o greutate de până la 20 kg.
 • MotionProtect Plus: un senzor de mișcare combinat, care utilizează atât detectoare pasive de infraroșu, cât și microunde pentru o detectare mai precisă. Detectorul are o funcție de adaptare a frecvenței radio și este potrivit pentru spații cu animale cu o greutate de până la 50 kg.

Senzori de mișcare Wireless

Dacă sunteți în căutarea unor senzori de mișcare wireless, Ajax este alegerea potrivită. Fiind un lider în domeniul securității și a sistemelor wireless, compania vă pune la dispoziție o gamă variată de produse moderne și inovatoare, totul pentru protecția și siguranța casei, a familiei și a încăperilor.

Senzori de mișcare wireless sunt dispozitive indispensabile, deoarece acestea sunt multifuncționale și sunt niște mecanisme care pot asigura protecția de care aveți nevoie. Dispozitivele sunt extrem de sensibile la factorii externi și pot detecta cu ușurință și precizie intrușii sau alte pericole.

Fiind lipsiți de cabluri, senzori de mișcare wireless pot fi amplasați cu ușurință în orice colț al casei, fără a fi necesare lucrări de instalare complexe. Un alt avantaj este accesibilitatea. Aceste dispozitive pot fi accesate și controlate prin intermediul aplicației mobile, oferind posibilitatea de monitorizare în orice moment și în orice loc. În plus, integrarea senzori de mișcare wireless cu alte dispozitive și tehnologii inteligente, pot îmbunătăți semnificativ nivelul de securitate al casei.

Senzori de mișcare cu alarmă

Dispozitivele ca detector mișcare cu alarmă sunt privite astăzi ca niște elemente esențiale în protecția casei și a încăperilor. Senzori de mișcare cu alarmă sunt sistemele care câștigă tot mai multă atenție, datorită tehnologiei avansate și a măsurilor robuste de securitate pe care le oferă prin intermediul acestui detector mișcare cu alarmă.

Acești senzori alarmă casă sunt proiectați să detecteze mișcarea într-o anumită zonă și să activeze alarma cu senzor de mișcare sau să trimită alerte proprietarilor sau autorităților în cazul unor pericole sau amenințări.

Avantajele utilizării unui detector de mișcare cu alarmă sunt multiple. Unul dintre principalele avantaje ale acestor senzori de mișcare cu alarmă este capacitatea lor de a detecta rapid și eficient orice mișcare din zonă. Acest detector de mișcare cu alarmă este dotat cu o tehnologie avansată, precum infraroșu pasiv, ultrasunete sau radar, care le permit să identifice chiar și cele mai mici schimbări în temperatură sau mișcare în raza lor de acțiune.

Senzori de mișcare cu alarmă aduc utilitate și prin versatilitatea lor. De exemplu, senzori alarmă casă pot fi amplasați în diferite locații din interiorul sau din exteriorul unei clădiri, în funcție de nevoile specifice de securitate. Detector de mișcare cu alarmă poate fi montat în încăperi, pe holuri, în curți sau în grădini pentru a detecta orice mișcare suspectă în acele zone.

Pe lângă detectarea mișcării, unele modele de alarmă cu senzor de mișcare sunt echipate și cu alte funcții suplimentare, ceea ce le face și mai eficiente în protejarea împotriva amenințărilor posibile.

Un aspect important de menționat este că senzori alarmă casă pot fi integrați cu alte sisteme de securitate, cum ar fi camerele de supraveghere, sistemele de alarmă cu senzor de mișcare și sistemele de iluminare. Această integrare crește eficiența unui detector mișcare cu alarmă în cazul unor pericole sau incidente de securitate.

Detectoare de deschidere a ușilor de la Ajax Systems

Detectoarele de deschidere a ușilor de la Ajax Systems sunt dispozitive care reacționează la deschiderea sau închiderea ușilor și ferestrelor. Acestea pot fi utilizate pentru controlul accesului, semnalizarea pericolelor, automatizarea iluminatului etc. Detectoarele de deschidere a ușilor de la Ajax Systems au următoarele avantaje:

 • Comunicare fără fir: funcționează pe frecvență radio și nu necesită cabluri pentru conectarea la centrul de control. Acest lucru simplifică instalarea și utilizarea detectoarelor și elimină posibilitatea întreruperii sau interceptării semnalului.
 • Distanța de acțiune: pot funcționa la distanțe de până la 2000 de metri față de centrul de control în spații deschise și până la 200 de metri în interiorul clădirilor. Aceasta permite acoperirea unor teritorii mari și protejarea diferitelor zone din interior.
 • Durata de viață extinsă: funcționează cu baterii, oferind până la 7 ani de autonomie. Detectoarele au și funcția de a avertiza în cazul descărcării bateriei, permițând utilizatorului să le înlocuiască la timp.
 • Protecție inteligentă: au algoritmi încorporați care evită declanșările false de la animalele de companie, schimbările bruște de temperatură, luminozitate etc. Detectoarele au și o funcție de protecție împotriva sabotajului, care avertizează în caz de încercare de îndepărtare sau deteriorare a senzorului.

Senzor deschidere ușă - Door Protect

Senzor deschidere ușă este un dispozitiv care nu ar trebui să lipsească din casa voastră, mai ales modelul de senzor deschidere ușă Door Protect de la Ajax. Acesta este un detector inteligent și modern fără fir care anunță primele semne de amenințare și de intruziune prin intermediul ușii sau a ferestrei. Oferind o performanță înaltă, senzor deschidere ușă Door Protect poate funcționa în modul emițător, fiind accesat și de pe aplicația mobilă. De asemenea, senzor deschidere ușă poate fi montat pe diverse tipuri de uși, inclusiv pe cele metalice.

Sisteme alarma casa cu senzori de miscare

Senzorii de mișcare sunt incluse în sisteme alarma casa cu senzori de miscare datorită numeroaselor funcții pe care le pot îndepleni. Cel mai des acești senzori de miscare interior acționează în modurile descrise mai jos.
 • Declanșarea alarmelor: Senzorii de mișcare pot fi conectați la un sistem de alarmă, care poate emite sunete puternice sau lumini intermitente, pentru a alerta despre o intruziune sau o situație periculoasă. De asemenea, sistemul de alarmă poate notifica proprietarul, vecinii sau autoritățile competente, prin intermediul unui telefon fix, mobil sau internet.
 • Activarea camerelor: Senzorii de mișcare pot fi conectați la un sistem de supraveghere video, care poate activa înregistrarea sau transmisia imaginilor, atunci când detectează o mișcare în zona monitorizată. La rândul său, sistemul de supraveghere video poate stoca imaginile pe un dispozitiv local, pe un cloud sau pe o platformă online, pentru a putea fi vizualizate ulterior sau folosite ca dovezi.
 • Controlul iluminatului: Senzorii de mișcare pot fi conectați la un sistem de iluminat inteligent, vorbim aici inclusiv despre becuri cu senzori de miscare. Acest lucru poate contribui la economisirea energiei, la crearea unei atmosfere plăcute sau la descurajarea potențialilor infractori.

Cum să alegeți senzorii de mișcare potriviți pentru securitatea încăperii

Alegerea celor mai buni senzori de miscare reprezintă un proces complex, în special dacă alegeți asemenea echipament pentru prima dată. Puteți implementa sisteme alarma casa cu senzori de miscare optând doar pentru echipamentele unui producător de încredere, precum este Ajax Systems. Experții noștri analizează mai mulți factori înainte de a veni cu soluția potrivită.
 • Scopul și locația: în primul rând se analizează scopul pentru care se analizează implementarea de sisteme alarma casa cu senzori de miscare. De exemplu, dacă doriți să protejați o cameră de birou, puteți opta pentru un senzor de mișcare cu infraroșu, care este discret și nu interferează cu echipamentele electronice. Dacă doriți să protejați o parcare, puteți opta pentru un senzor de mișcare cu microunde, care poate detecta mișcarea vehiculelor și a persoanelor.
 • Bugetul: senzori de miscare nu înseamnă neapărat scump. Chiar și cu un buget modest, puteți opta pentru un senzor de mișcare simplu și ieftin, care nu necesită cabluri sau baterii. Dacă aveți resurse suficiente, puteți opta pentru un senzor de mișcare complex și performant, care necesită o infrastructură adecvată și o alimentare constantă.
 • Posibilitățile tehnice ale senzorului: deoarece tot mai mulți senzori apar pe piață, o decizie inteligentă este să analizați specificațiile tehnice ale acestora. Ba și mai mult - cu siguranță nu vă doriți să plătiți pentru unele funcții, pe care nu le veți folosi. Partea bună - puteți conta pe experții de la Ajax Systems, care vă vor ajuta să alegeți senzori de miscare potriviți.
Nu știți cu ce să începeți?
Întreabă-ne...
+373 22 911-111
+373 68 866 399

info@exterior.md
MD-2012, Chișinău, str. Mitropolitul Varlaam 65
Sună
Lasă o solicitare